Quiltgården

Arkivet...

 

Quiltgården

Aktuellt Tänkvärt Dagboken Diverse  

 

   

Söndagen den 11 Maj

 

Regntunga skyar ..... jag vill ha sol !


Jag måste verkligen plantera om blommorna jag köpt men får väl försöka stå inne och göra det.


Annars är det mycket virkande just nu. Ja, jag har trillat dit fast jag lovade mig själv att inte göra det. Men ville ha nått att göra medans jag tittade på tv, vilket jag ju sällan gör men nu under Lets dance och Eurovision så blev det ju en del och nu är jag fast.

Jag hittade en sida genom facebook och Vurka mera och länkar gärna till den http://bautawitch.se/
En helt underbar sida med mycket inspiration och mönster.

Lilla Pip som kattungen får heta så länge den bor hos oss växer och har nu lärt sig spinna. Först undrade jag varför den liksom knäppte i andningen men har nu förstått att det var de första försöken till spinnande. Pip för att det blir ett herrans liv i lådan när mamma försvinner ut och man blir ensam kvar. Nu efter 11 dar så funkar det bättre, då sover man istället.

I morgon bär det av till Leksand för utbildning tisdag och onsdag. Sen torsdag blir det ålandskryssning och en annan utbildning. Så kanske dröjer nästa inlägg till helgen.


Ha en bra dag!

//Lena

 

 

 

 

 

 

Söndagen den 4 Maj

 

Neeeej, jag vill inte att helgen ska vara slut redan!
Före helgen inhandlade jag massa blommor som jag faktiskt inte har planterat om ännu. Det varma vädret uteblev, så det har inte varit läge att stå ute och jobba.

En liten kissebebis blev det, och nu ligger den i lådan under mitt skrivbord och piper hjärtskärande så fort Ziden försöker lämna lådan för att äta eller gå ut en promenad.

I gårkväll (lördag) så var Johanna och jag på musikalen Spök på Cirkus. Men först middag tillsammans på en Italiensk restaurang. Vi hade en jättetrevlig kväll. Inte så ofta vi hinner umgås ordentligt nu för tiden, och mindre lär det bli nu när "min lilla Myra" har blivit befordrad på jobbet. Så otroligt stolt man blir när det går bra för barnen.

Ha en bra dag!

//Lena

 

Tisdagen den 29 april

 

Ännu en dag att pricka av i kalendern, dom går fort nu. Dagarna alltså!

Bara en dag till och sen långhelg igen, jisses så bra man kan ha det ibland.

Oj så svårt det är att försöka uppdatera en sida när Ziden vill vara på tangentbordet. Ni som inte vet vem Ziden är så är det min katt som allmänt går under namnet "traktens slampa" . Jo, hon väntar smått ..... IGEN!!!

Ha en bra dag!

//Lena

 

Måndagen den 28 april

 

Så då var helgen till ända. Det går alldeles för fort (suck).

Men snart är det helg igen, dom kommer liksom tätt nu

På lördag skall jag gå på Spök med min älskade dotter. Det är min födelsedagspresent.

Först skall vi gå och äta middag tillsammans. Längtar .....

 

Efter att ha spenderat halva söndagen i sängen tillsammans med den förhatliga migränen så gick jag ut och nosade på mina ljuvliga doftvioler. Kollade om pelargonerna mådde bra och dom verkar ha klarat frostnatten. Tur det är inglasat, men å andra sidan så hade dom ju inte stått ute annars.

Sen packade jag upp efter syhelgen som varit. Nya projekt skall planeras till nästa syhelg som är om 2 veckor.

Ha en bra dag!

//Lena

 

 

Onsdagen den 23 april

 

Imorgon bär det av på syhelg men åhhh ..... just nu vill jag inte packa.

Blir väl till att snabbpacka imorgon bitti och hoppas jag kommer ihåg det viktigaste.
Kom-i-håg-listan är utskriven och skall prickas av så jag har hopp om att komma iväg i tid. Vill dock undvika att hamna i värsta morgonrusningen då jag skall passera stora staden Stockholm. Mat kan jag handla i den lilla lokala affären så svälta behöver jag inte heller.

Nu blir det ingen uppdatering förrän efter helgen.

Hoppas ni alla får en lika härlig helg som jag ska ha.

 

//Lena

 

Tisdagen den 22 april

 

Ja, så gör sig då vardagen påmind igen efter en underbar låååååånghelg.

Igår fick jag mycket gjort även om det bara var lite här och där. Jag passade på att tvätta sängkläderna när torkvädret infann sig. Planterade om alla pelargoner som såg allmant bedrövliga ut. Jag hoppas dom piggnar på sig och vill bo i sommarsalongen. Mina nyinköpta doftvioler står nu omplanterade i fina krukor och gör själ för sitt namn i samma sommarsalong. Åhhh ...... sååååå jag kommer trivas där framöver.

 

Idag har jag faktiskt ledigt från jobbet för idag skall jag ut på äventyr med morbror. Han behöver nytt ID-kort och då är ett besök hos passpolisen inbokat. Bankerna gör ju inte såna längre, ID-kort alltså. Sen skall vi passa på att äta lunch tillsammans på något trevligt ställe.

Efter det så behöver jag nog pusta ut en stund.

 

 

Söndag 20 april 2014

Hoppsan .... så tiden springer iväg.

Nu har äntligen nya (nåja nästan nya) datan blivit uppdaterad med hemsides-programmet. Har faktiskt varit för lat för att starta upp även den bärbara "bara" för att uppdatera sidan. Inte har jag haft så mycket att skriva om heller. Mest jobb, jobb och åter jobb. Men nu tänkte jag faktiskt försöka hålla sidan aktuell igen.

 

I går var Toni och jag på utflykt, vi åkte till Kungsträdgården för att titta på de fina körsbärsblommorna. Helt magiskt att stå under träden och genom allt det rosa skymta en blå himmel.
En vända genom Berzelii park för att kolla om Magnolian slagit ut, men nej inte riktigt. Vi kunde dock nosa på några halvutslagna knoppar.

Vidare färd till rosendals trädgård på Djurgården och lunch. Fick äntligen tag i riktiga luktvioler, köpte tre olika lila färger och dom ska få bo i vår sommarsalong tillsammans med alla pelargoner. Undrar om det är tantvarning på gång?

 

 

Ha en bra dag!

 

Musen

Lena Schelin 070/125 15 00 lena@quiltgarden.se